Praz cu carne tocata de pui

Cantitatile din aceasta reteta sunt calculate pentru doua persoane.

Curatati ceapa si prazul,treceti carnea de pui prin masina de tocat,ceapa o puteti trece de asemenea prin masina de tocat impreuna cu carnea de pui.

Ingredientele folosite:

250 carne tocata de pui,
1 fir gros de praz,

Eu nu am folosit frunzele de praz dar aceasta a fost preferinta mea.Le puteti folosii cu siguranta

2 cepe (una rosie una alba),
2 lingurite praf de curry din comert,
2 lingurite praf de ceapa din comert,
250 g conopida (buchetele sau orez de conopida),
1 cub de legume Maggi,
2 linguri de smantana dulce,
50 g de cascaval ras,
sare,piper,
verdeata proaspata tocata dupa preferinta; eu am folosit frunze de patrunjel proaspat.

Pregatire:

Curatati si tocati marunt ceapa.Puneti la prajit intr-o tigaie unsa cu ulei de masline la foc potrivit.Cand isi schimba culoarea adaugati carnea tocata de pui si amestecati bine.De asemenea adaugati pudra de curry si ceapa si lasati sa se caleasca amestecand din cand in cand.In acest timp taiati prazul rondele subtiri si adaugati-l in tigaie peste carnea de pui.
Preicalziti cuptorul.
Puneti conopida la fiert impreuna cu cubul de Maggi pentru 10 minute.Lasati sa se scurga bine,adaugati smantana si cu ajutorul unei furculite faceti un piure.Compozitia de carne se pune intr-o forma pentru cuptor,deasupra se pune piureul de conopida si apoi presarati cascavalul ras deasupra.Se baga la cuptor pentru 20 de minute.In ultimile 5 minute presarati deasupra verdeata tocata marunt.

Este un preparat foarte gustos si deasemenea sanatos.Este sarac in carbohidrati si sunt sigura ca dupa ce l-ati pregatit nu o sa mai ramana nimic.

Leave a Reply