Cartoful dulce se situeaza pe locul 7 pe lista celor mai importante culturi alimentare si pe locul 5 in tarile in curs de dezvoltare.Tuberculii acestora se fierb si se curata inainte de a fii serviti.
Ingrediente necesare:
2 cartofi dulci
ulei de masline
3 lingurite cu condimentele preferate
2 fire de ceapa verde
150 g cascaval ras
2 linguri smantana dulce
Pregatirea:
Preincalziti cultorul la 200 grade celsius.Cartofii curatati se taie in felii de o jumatate de centimetru grosime.Se ung cu ulei de masline,se presara cu condimentele preferate;ii puneti intr-o tava si ii dati la cuptor pentru o jumatate de ora.
La jumatatea timpului se intorc,se presara cu cascaval ras si se dau incontinuare la cuptor.
In acest timp curatati firele de ceapa si tocati-le inele de jumatate de centimetru.Cand cartofii sunt gata se aseaza pe farfurie se imparte smantana peste cu o lingura si se presara inelele de ceapa deasupra.E o bunatate.
Exista soiuri de cartof dulce roz si alb.Cartoful dulce roz contine mai mult B-caroten decat varianta alba