Ciuperci la borcan

Am crescut cu el si sunt o minunatie.Nu am facut de cativa ani buni dar reteta asta mi-e sfanta si o sa fac curand

Ingrediente folosite:

5 kg ciuperci albe champignons
4 linguri cu varf de sare
4 linguri cu varf de zahar
1 jumatate de litru ulei
1 jumatate de litru otet de 9 grade
5 capatani de usturoi mare
piper boabe si foi de dafin

Prepararea:

Curatam foarte bine ciupercile,le spalam de doua ori in apa rece si le tocam fasii de jumatate de cm.Le punem intr-o cratita (oala) mare,adaugam sarea,zaharul,usturoiul pisat i lasam 1-2 ore la inmuiat.Adaugam otetul si uleiul si punem la fiert,amestecand usor din cand in cand.In momentul in care compozitia da in fiert dam focul la flacara mica si mai tinem pe foc un sfert de ora.Cand stingem focul lasam deoparte pana cand e rece complet,in jur de 5 ore.Punem in borcane,le inchidem si le sterilizam.
Se servesc iarna in general dar sunt la fel de bune tot timpul anului.

Leave a Reply