Daca va place puiul picant aceasta este reteta ideala.Mie imi place enorm de mult iar sotul meu ma intreaba destul de des cand am sa o pregatesc din nou.
Ingredientele folosite:
300 g carne de pui,tocata bucatele micute,
1 ceapa mare,tocata marunt,
2 capatani de usturoi pisate,
5 linguri pasta de rosii (bulion),
3 linguri sos de soia,
1 lingurita sos picant Sambal,
2 lingura pasta de alune,
1 lingura zahar brun,
400 g de conopida tocata marunt sau puteti folosii orez de conopida din comert,
1 castravete
Pregatire:
Faceti o marinada din pasta de rosii,sosul de soia,sosul picant,pasta de alune si zaharul si puneti bucatile de pui.Amestecati bine si lasati 4 ore sa se marineze bine.In cazul in care sosul este prea gros puteti adauga 1 lingura de apa.Incintati o tigaie si prajiti bucatile de pui.
In alta tigaie prajiti conopida si asezati-o pe farfurii.In mijlocul farfuriei adaugati pui cu tot cu sos si ornati pe margine cu felii de castravete.
Daca va place ceapa verde,puteti de asemenea sa faceti o salata verde,impreuna cu felii de castravete,la care adaugati 2 lingurite de otet balsamico,sare si piper
Pofta mare.