Vinetele pot avea un gust amar,dar acesta poate fii inmuiat prin stropirea feliilor taiate in prealabil,cu sare de masa si lasate 5-10 minute.Clatilti-le cu apa si uscati-le cu servetele pana apa dispare apoi le puteti prepara.Eu nu am pregatit inca aceasta reteta dar o sa imi fac timp sa o fac.
Ingrediente folosite:
2 vinete
3 rosii bine coapte
4 catei de usturoi
2 crengute de coriandru proaspat
sucul de la o jumatate de lamaie
boia de ardei dulce
sare si piper dupa preferinta
Pregatirea:
Vinetele le taiem in bucatele de 2 cm si le fierbem in apa cu sare,15 minute.Le punem la scurs.
Intre timp taiem rosiile bucatele mici,usturoiul curatat il taiem in feliute subtirisi coriandrul il tocam marunt.
Incingem ulei (eu am sa folosesc ulei de masline) intr-o tigaie,punem rosiile impreuna cu usturoiul,coriandrul,boiaua,sare si piper si lasam 5 minute sa se caleasca.Adaugam bucatelele de vinete si sucul de lamaie,amestecam usor si servim cu bagheta de paine.
Am mancat odata la o prietena si a fost fantastica aceasta salata.
Nu consumati vinete crude niciodata.Ele contin o substanta denumita solanina,care poate cauza afectiuni stomacale si intestinale.
Vinetele se pot congela numai dupa ce au fost preparate.