Aceasta salata este simpla dar mararul ii da un alt fel de savoare,mai aromata.Puteti folosii chiar patrunjel verde sau frunze de telina
Ingredientele folosite:
2 castraveti,
1 ceapa rosie,
150 gr.iaurt,
o lingura si jumatate maioneza,
o lingura otet de vin,
o lingura marar proaspat tocat marunt,
2 catei de usturoi sau o lingurita praf de usturoi din comert,
sare si piper dupa preferinta.
Curatati castravetii de coaja si taiatii feliute subtiri.Ceapa se taie rondele subtiri si se amesteca impreuna cu feliile de castravete intr-un castron.In alt castron amestecati iaurtul cu otet,marar tocat,sare,piper si usturoi.Se adauga de asemenea maioneza,se amesteca bine si se adauga la feliile de castraveti si ceapa si se amesteca usor.Serviti langa o friptura sau un gratarel.
Maioneza si usturoiul pisat folosite sunt o incercare destul de reusita.