Salata provensala

Este o salata foarte aromata datorita tarhonului si rozmarinului.

Ingrediente folosite:

3 fire tarhon si 3 fire de rozmarin
4 linguri ulei de masline
500 g file piept de pui
600 g rosii
sare si piper
3 catei de usturoi
2 linguri otet balsamic
1 paine bagheta

Pregatirea:

Tocam tarhonul si rozmarinul marunt si amestecam cu uleiul de masline.Taiem carnea de pui felii de 1 cm si le ungem cu amestecul de verdeturi cu ulei.Prajim bine feliile de pui le pudram cu sare si piper dupa preferinta si le lasam sa se raceasca.Dupa ce s-au racit complet se taie carnea de pui fasii subtiri.Taiem rosiile felii si asezam pe un platou impreuna cu fasiile de carne.
Pregatim un dressing din otetul balsamic,sare,piper si ulei de masline.Bagheta de paine o feliem,frecam feliile cu usturoi si o prajim cateva secunde.Cand se racoreste se taie cuburi mici si se adauga peste salata.
Presaram cu rozmarin proaspat tocat.

Este o bunatate de salata

Leave a Reply